St Jeföhl in Kölle


Na een oriëntatie tijdens carnaval verleden jaar en een aantal interessante gesprekken met betrokkenen, vond op Driekoningen, 06-01-2018, de aftrap plaats van mijn St project in Kölle, in de Dom. Vastgelegd met een foto voor de schrijn met de relikwieën van de Drie Koningen.Met de serie St onderzoek ik de relatie tussen religie en onze huidige culturele uitingen. Nu in Keulen dus.
Resultaten hiervan zullen onder andere mijn schilderijen zijn in een expositie. Hoe het geheel eruit komt te zien, weten we nog niet. Dit ontvouwt zich gaandeweg het project. Zo werk ik nu eenmaal; ik volg impulsen en daar krijg ik de ruimte voor.

Spannend vind ik deze St wel, bijzonder spannend. Als je mij kent, dan weet je dat Kölle een speciaal plekje heeft in mijn hart. Waar leiden de drie magiërs uit het oosten mij naar toe, welke verhalen willen opgetekend worden?
Weten doe ik het nog niet, voelen wel, want ‘hey Kölle du bes e Jeföhl’. En mijn hart giert van vreugde, ik doe het, ik ben geStart.Artikel delen?