nieuw werk en nieuwe inzichten

donderdag 21 maart om 19:30 uur

benieuwd naar de uitkomst?

locatie


relive


In de expositie RELIVE sla ik een verbindingsstreepje van het verleden via het heden naar de toekomst. Op deze expositie toon ik nieuw werk. Daarnaast nieuwe inzichten en perspectieven met betrekking tot lopende zaken.


openingstijden


16-24 maart 2019
dagelijks van 12:00 – 20:00 uur
s t e l l i n g


Wat maakt Rembrandt tot een abstract schilder?
Wanneer we abstract sec als tegenpool zien van figuratief, beperken we ons in de mogelijkheden van waarnemen. Wanneer we heel sterk inzoomen op het beeld, vervagen de vormen en zou de toets en het materiaalgebruik abstract kunnen zijn. We gaan nog verder en dieper in de materie, via het moleculaire niveau naar de geest van de schepper. Daar ligt de sleutel: de geest leren begrijpen geeft antwoorden.


lezingWilliam Otermans over zijn fascinatie voor het abstracte aspect van Rembrandt


Op het kruispunt van TEFAF en het Rembrandt-jaar geeft William Otermans een lezing over het ontdekken van mysteries in de kunst. Hij neemt zijn publiek mee in zijn persoonlijke ontdekkingstocht die hij dagelijks heeft door zijn bezigheden als schilder, kunstenaar. De bezoekers biedt hij een andere manier van kijken aan.

William belicht aspecten vanuit een scheppende invalshoek, wat denkt en voelt de maker.
Specifiek gaat hij in op De Nachtwacht van Rembrandt en een nieuw ‘schuttersstuk’: een ontmoeting buiten tijd en ruimte tussen een koning en een kapitein, van Amsterdam naar Kerkrade in 375 jaar, of in een glimpse’….?
Dit is de opmaat naar het grootste mysterie van De Nachtwacht: wat is de rol en functie van het meisje in het schilderij?

Persoonlijke opvattingen, geformuleerd door de confrontatie met het leven aan te gaan, spelen hierbij een rol. Zijn stelling is:


lezing bijwonen?


Donderdag 21 maart 2019
19:30 uur ontvangst
20:00 uur start lezing
aansluitend ‘nazit’

Bijdrage
€ 5,- inclusief koffie / thee / water
verdere consumpties mogelijk via Brasserie Flo

Aanmelden
via info@williamotermans.nl

Locatie
PU A WOA | Designhotel Maastricht | Stationsstraat 42

U bent van harte uitgenodigd!
aan tafel


Tijdens mijn ‘artist in residence’ periode in Designhotel Maastricht tijdens TEFAF 2018 heb ik een experiment uitgevoerd. Ik nodigde mijn gasten uit bij mij aan tafel. Om te praten, koffie te drinken of een hapje samen te eten. De tafel had ik bespannen met een schildersdoek; eenieder mocht er zijn ‘sporen’ op achterlaten. Ik heb meer dan 150 gasten aan tafel gehad; het doek heeft de energie van hen allen ‘geabsorbeerd’. Ik zit midden in het proces van het afronden van dit schilderij. Ik ben benieuwd naar de uitkomst, jij ook?


locatie