About my

paintings

paintings

download  in hoge resolutie

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.  Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


"De energie die ik waarneemmaak ik zichtbaar in mijn schilderijen,ik vang als het ware de zielen geef deze een gezicht".


"De energie die ik waarneemmaak ik zichtbaar in mijn schilderijen,ik vang als het ware de zielen geef deze een gezicht".

Voordat ik aan een nieuw schilderij begin, heb ik een moment waarop ik me inlaat op de energie van het thema dat uitgedrukt wil worden.

Dat moment vang ik; het is vergelijkbaar met het meenemen van vakantie-zand in een potje. Wanneer ik in mijn atelier de ‘deksel’ eraf haal, komen de ervaringen van dat bewuste moment weer vrij.

Dit geeft mij veel mogelijkheden en maakt dat ik onafhankelijk van een gebonden tijd en ruimte kan scheppen.

Het gekozen thema wil tot uitdrukking komen in een schilderij. Dit gebeurt, zonder voorstudies. Het schilderij ontstaat laag voor laag, ik laat me leiden in dit proces. Het is vooral luisteren.

Naast de noodzakelijke benodigde technische vaardigheden is het bovenal een intuïtief proces waarbij mijn bewustzijn het hoofdbestanddeel vormt.

De thema’s die ik aanstip hebben meestal te maken met mijn eigen levenspad en interesses. De impulsen hiervoor worden op verschillende manieren aangedragen. 

Een individueel thema blijkt universeel te zijn en iets universeels blijkt dan weer individueel treffend te zijn.


"Het abstracte is voor mij veel realistischer dan wat ik om me heen zie. Het is gebaseerd op een universele waarheid.Zo ervaar ik ook mijn schilderijen, abstract en daarmee heel realistisch."


Ik ben op zoek naar de waarheid achter datgene wat wij denken te zien. 

Achter onze 3D wereld gaat een universele waarheid schuil, gebaseerd op wetten waarvan wij slechts een fractie weten. Deze schepping mee ontrafelen en inzichtelijk krijgen is een deel van mijn drive; zo dicht als mogelijk bij de bron komen.

Het abstracte is voor mij veel realistischer dan wat ik om me heen zie. Het is gebaseerd op een universele waarheid.

Zo ervaar ik ook mijn schilderijen, abstract en daarmee heel realistisch.

"De energie die ik waarneemmaak ik zichtbaar in mijn schilderijen,ik vang als het ware de zielen geef deze een gezicht".ervaring vertaalt naar quotes

… bounce dancing …
… chasing a deeper desire …
… finding a connection to the sea of information …
… as a carrier function …
… so that our soul does not dehydrate …

ontmoeting met de 'klant' en reactie 'klant'