routekaart

sita's request

luisteren naar een schilderij

locatie

wat gebeurde op kamer 120?

schilderijen going home

ontdekkingsreiziger

menu going home


Sita's Request


Design Hotel Maastricht wil meer aansluiten bij culturele activiteiten in Maastricht.
Om dit te bereiken hebben we o.a. een ‘Artist In Residence’, kortweg AIR, ingeschakeld; kunstenaar William Otermans. Een AIR verblijft enige tijd in het hotel, observeert en geeft impulsen. William doet dit op zijn specifieke manier door de energieën waar te nemen en deze te vertalen naar een schilderij. Dit heeft geresulteerd in de expositie ‘Going Home’.

Momenteel vindt in Maastricht een groots cultureel evenement
plaats, de concerten van André Rieu op het vrijthof. Design Hotel Maastricht is de komende weken volgeboekt met gasten die deze concerten bezoeken. Om de betrokkenheid te vergroten tussen de AIR en de hotelgasten en van het hotel met de stad heeft general manager Sita Tadema, William gevraagd een portret te maken van een concertbezoek. William heeft hierop positief gereageerd en een concertavond bezocht. Zijn waarneming van deze avond vertaalt hij naar een schilderij. Komende week ontstaat dit energieportret en zal na voltooiing als onderdeel van ‘Zomer in Maastricht’ te zien zijn in de lobby van Design Hotel Maastricht . In zijn studio & gallery PU A WOA gaat William live moods maken van dit schilderij.


Luisteren naar een schilderijWat gebeurde er op kamer 120?


Het schilderij ‘In The Eye Of Joy‘ is de waarneming van kamer 120. Gedurende het openingsweekend was dit energieportret gesitueerd op kamer 120.

Bezoekers lieten vanuit bed, begeleid door muziek, het schilderij op zich inwerken… wat gebeurde er op kamer 120?


Hotelkamer in PU A WOA


Het succes van ‘kamer 120’ in het openingsweekend, heeft de ‘zomer in Maastricht’ nog wat zonniger gemaakt. De studio & gallery PU A WOA is nu uitgebreid met een ‘hotelkamer’!

Wil je ervaren wat er is gebeurd op kamer 120 dan kan dat nu de hele zomer!


Themadoek


Eén impuls voerde William naar chefkok Kris School. Met hem ging hij een meditatief moment aan, hetgeen Kris als zeer bijzonder heeft ervaren. De waarnemingen van dit moment heeft William vertaald naar het schilderij ‘Going Home‘. Vervolgens heeft William Kris uitgebreid verteld over het schilderij en zijn waarnemingen, waarna hij Kris ‘gechallenged’ heeft om op basis van het schilderij te reageren met zijn ‘kunsten’. Deze gerechten staan vanaf 22 juni in een speciaal menu op de kaart van Brasserie Flo.

Tevens is de titel en het multi-verhaal van dit schilderij de rode draad van de expositie.


Ontdekkingsreiziger


Ik ben een ontdekkingsreiziger. Mijn reizen voeren mij buiten de gebaande paden. Van deze reizen maak ik verslagen in de vorm van schilderijen.

Zo voelde voor mij de periode als AIR ook als een reis. De reis die ik gemaakt heb, maak ik de komende zomermaanden tijdens de expositie ‘Going Home’ toegankelijk voor bezoekers. Elk schilderij is voor mij een nieuwe reisbestemming en ik zal, net als een reiziger, van elke bestemming een kaartje ‘naar huis’ sturen. Hierin doe ik verslag van mijn bezochte bestemmingen en wat ik heb waargenomen.


Zomer in Maastricht

De expositie ‘Going Home’ is van 22 juni tot en met 30 september 2018
te bezoeken in Designhotel Maastricht.Overzicht schilderijenOpeningsweekendLocatie


Designhotel Maastricht & Brasserie Flo

Stationsstraat 42
Maastricht