over zijn kunstover William


Al zijn hele leven roept de kracht om te willen uitdrukken. Als vierjarige was William Otermans zo verslingerd aan tekenen, dat de school zijn ouders aanraadde, tekenboek en potloden van hem af te nemen. William heeft zijn behoefte om te creëren jarenlang onderdrukt. Tijdens zijn studie HTS Bouwkunde werd die innerlijke drang echter zo groot, dat hij is geswitcht naar de opleiding tot docent tekenen en handvaardigheid.


ontwerpbureau William Otermans


Vrijwel meteen daarna is hij zijn eigen ontwerpbureau gestart. Aanvankelijk wilde William 50% van zijn tijd gebruiken voor het ontwerpen van interieurs, decors en de aankleding van evenementen. De resterende tijd wilde hij wijden aan vrije opdrachten, met name aan schilderen. Van dat laatste kwam weinig terecht. Binnen no time kwamen er opdrachten binnen van grote internationale ondernemingen zoals Brand Bierbrouwerij, SCA Tork en St. Gobain Abrasives. Omdat  toeleveranciers de intentie van zijn ontwerpen onvoldoende tot uitdrukking konden brengen, vond hij het belangrijk zelf ook de uitvoering ter hand te nemen. Dat heeft geleid tot l’Arteaux.


l'Arteaux


Met l’Arteaux kon William Otermans meerwaarde creëren door de vraag van een opdrachtgever te vertalen in een idee en een visie, en dat ook uit te voeren. Dat was de kracht van l’Arteaux; onderscheidende oplossingen creëren door het bouwen van een specifieke sfeer. Zijn sensitiviteit voor energie was er toen ook al, al was hij zich daarvan niet zo bewust.


ontwerper en kunstenaar


Toch bleef het knagen dat hij nauwelijks ruimte maakte om in alle vrijheid zijn zielenroep als kunstenaar te volgen.

Toen zijn bedrijf in 2005 werd overgenomen besloot William Otermans zich volledig te wijden aan schilderen. “Het was die stem van binnen die zegt: ‘er is meer’. Hiernaar luisteren verguldt mijn hart. Het is een vertrouwd gevoel, dat mij m’n hele leven al begeleidt als een zekerheid, een veilige thuishaven.”

Zijn drijfveer is altijd geweest om ergens voor te gaan en er het beste uit willen halen. Het creëren van meerwaarde heeft er altijd in gezeten. Dat doet hij nu ook met zijn schilderijen.