De gemiddelde tijd die bezoekers in een museum naar een schilderij kijken,is 9 seconden.

Ben eens eerlijk, heb jij het gezien in 9 seconden?

Je kan naar een schilderij kijken, maar werkelijk zien is een ander verhaal!Om een schilderij te ervaren, of om er een dialoog mee aan te gaan, vraagt tijd... jouw tijd.

Waar kies jij voor?Mijn schilderijen zijn verhalen die verteld willen worden; ze hebben een multidimensionale energie, met de potentie een gids te zijn bij het ontrafelen van je verknoopte thema’s.

Ieder schilderij is een universum, ongelimiteerd door dimensies. Je kunt gaan zitten en naar de sterren kijken en onder de indruk raken van de schepping en zelfs een dialoog beginnen. Een volgende stap is in dit universum te duiken en er doorheen te reizen. Reizen door tijd en ruimte, en ontdekken wie en wat je bent, hoe je bent en waarom je bent. Dat is mijn motivatie.

Schilderen is magie eneen sacrale genade.

Spelen met de elementen, dingen mogen voelen en deze tot uitdrukking brengen, en hiermee ‘Geest in de Materie’ brengen.

Ik ben op zoek naar de waarheid achter datgene wat we zien en denken dat waar is. Ik wil de abstractie ervaren en de linkse en rechtse hersenhelft met elkaar verbinden. Voor mij is abstractie het veld waar de universele wetten gelden in pure vorm. Deze zijn reëler dan de door ons gekozen mogelijkheden waarin we leven. Soms wens ik dat ik kan vliegen door deze energie. En dan realiseer ik me dat ik dit doe, wanneer ik schilder.Verandering is een kwestie van bewustzijn,bewustzijn is energie.

Ik schilder deze energie!

Om een noodzakelijke transitie in gang te zetten, moeten we meer leren over energie: wat het is, wat het doet, hoe het werkt.Met mijn schilderijen lever ik een bijdrage aan het vergroten van deze inzichten.De kunst of de kunstenaar

Kunst is een universele navigator voor bewustzijn, de kunstenaar is de antenne.Het bewustzijn van ‘het kanaal’ maakt het verschil.

Het is wederzijds afhankelijk.Het gaat om wie je bent, hoe je de dingen ziet en over wat je kunt doen. Een creatie heeft een schepper nodig.Om als kunstenaar een zuiver werk te maken, moet je je rotzooi opruimen. Dat is wat ik heb gedaan, en wanneer het nodig is, nog steeds doe.

Ja, ik ben opgeleid als een schilder door gemotiveerde leraren en ik heb mijn vaardigheden ontwikkeld. Vaardigheden maken echter nog geen kunst. Ze zijn noodzakelijk om je vrij uit te drukken. Ik heb een diep respect voor de aanwezigheid van deze vaardigheden.
Maar er is meer, veel meer.

Kunst gaat over het verbinden met de bron, noem het God, of het licht. Kunst is een uitdrukking van een boodschap van die bron. Kunst heeft dus een functie.

Het noodzakelijke bewustzijn om kunst te maken, kreeg ik door het leven, de weg die ik te volgen had. Wat aanvoelde als bloedende littekens op mijn ziel, versterkt mijn sensitiviteit en stelt me in staat me uit te drukken op de manier zoals ik dat doe.