Expositie Going Home

Tijdens TEFAF 2018 was William Otermans ‘artist in residence’ in Designhotel Maastricht. Hij ontving in die periode vanuit de hotel-restaurant-omgeving impulsen voor nieuwe schilderijen.

| meerNieuwe blog van Titia Vellenga over hetschilderij Thou Free Meet Again en Pinksteren.

Het monumentale drieluik Thou Free Meet Again hangt sinds vorig jaar mei in de St. Lambertuskerk in Kerkrade. Het schilderij roept veel reacties op. “Het doet iets met je”, is een regelmatig gehoord commentaar. Kerkgangers vinden de kerk meer warmte uitstralen door het schilderij. Het is alsof het je verwelkomt.

| meerArtist in Residence

Tijdens TEFAF, 7 – 18 maart, ben ik Artist in Residence bij Designhotel Maastricht. In mijn pop-up atelier schilder en exposeer ik.

| meerHet verhaal achter het schilderij 'Congregation'

Wat een prachtig weer. De zon schijnt en het voelt windstil. Een blauwe hemel met hier en daar een accent door een wolk gevormd, drijvend op een zucht; echt optochtweer. Het voelt als een knipoog naar de lente en precies dáár hoort de optocht ook thuis: aan het begin van een nieuwe ronde.
| meerSt Jeföhl in Kölle

Driekoningen, 06-01-2018, de aftrap van mijn St project in Kölle, in de Dom. Vastgelegd met een foto voor de schrijn met de relikwieën van de Drie Koningen.
Waar leiden de drie magiërs uit het oosten mij naar toe, welke verhalen willen opgetekend worden?
| meerNieuwe blog van Titia Vellenga over hetvan haar gemaakte energieportret.

| meerDe verhalen achter de schilderijen in Spot on

| meerSfeerimpressie opening expositie

De Gemeente Kerkrade maakte een mooie sfeerimpressie van de ‘vernissage’ van de expositie ‘ItStime to see’ op 7 mei 2017.
meerZilver ≠ het zilver

Martijn Kagenaar, directeur bij het Maastrichtse bureau Zuiderlicht, schreef een serie blogs over ontmoetingen met William. Deel 3 staat nu online.
meerpssssSt…! 'william otermans - artist' bij Limbourgeois

Bekijk hier de uitzending van Limbourgeois van zondag 30 april van L1 tv.Heilige geometrie zien en horen

Martijn Kagenaar, directeur bij het Maastrichtse bureau Zuiderlicht, schreef een serie blogs over ontmoetingen met William. Deel 2 staat nu online.
meerexpositie itStime to see

Van 7 mei t/m 28 mei vindt in de St Lambetuskerk in Kerkrade de expositie itStime to see plaats; 15 schilderijen vormen één hedendaags schuttersstuk.
| meerAcryl op canvas Gestolde energie

Martijn Kagenaar, directeur bij het Maastrichtse bureau Zuiderlicht, schreef een serie blogs over ontmoetingen met William. Deel 1 staat nu online.
meer