Tijdens TEFAF 2018 was William Otermans ‘artist in residence’ in Designhotel Maastricht. Hij ontving in die periode vanuit de hotel-restaurant-omgeving impulsen voor nieuwe schilderijen en heeft deze op locatie geschilderd. Het resultaat daarvan is te zien in de expositie ‘Going Home’, van 22 juni tot en met 30 september 2018 in Designhotel Maastricht.


Themadoek


Eén impuls voerde William naar chefkok Kris School. Met hem ging hij een meditatief moment aan, hetgeen Kris als zeer bijzonder heeft ervaren. De waarnemingen van dit moment heeft William vertaald naar het schilderij ‘Going Home’. Vervolgens heeft William Kris uitgebreid verteld over het schilderij en zijn waarnemingen, waarna hij Kris ‘gechallenged’ heeft om op basis van het schilderij gerechten samen te stellen. Deze gerechten staan vanaf 22 juni in een speciaal menu op de kaart van Brasserie Flo.

Tevens is de titel en het multi-verhaal van dit schilderij de rode draad van de expositie.


OpeningsweekendExpositie Going Home


Ik ben een ontdekkingsreiziger. Mijn reizen voeren mij buiten de gebaande paden. Van deze reizen maak ik verslagen in de vorm van schilderijen.

Zo voelde voor mij de periode als AIR ook als een reis. De reis die ik gemaakt heb, maak ik de komende zomermaanden tijdens de expositie ‘Going Home’ toegankelijk voor bezoekers. Elk schilderij is voor mij een nieuwe reisbestemming en ik zal, net als een reiziger, van elke bestemming een kaartje ‘naar huis’ sturen. Hierin doe ik verslag van mijn bezochte bestemmingen en wat ik heb waargenomen.

Bezoekers van de expositie kunnen de reis volgen en hun eigen waarnemingen op een kaart ‘naar huis’ sturen.


Zomer in Maastricht

De expositie ‘Going Home’ is van 22 juni tot en met 30 september 2018
te bezoeken in Designhotel Maastricht.Locatie


Pop Up Atelier

Designhotel Maastricht

Stationsstraat 42
Maastricht