It’s Raining Empty Souls,Bouncewish To Get Wet

Het regent lege zielen, "Bouncewish" nat te worden


… stuiter dansend …
… dieper verlangen nastrevend …
… aansluiting vinden met de zee van informatie …
… als dragerfunctie …
… opdat onze ziel niet uitdroogt …


acryl op linnenaluminum frame140 x 250 cm2012

De triniteit van kunst, spiritualiteit en wetenschap

It’s Raining Empty Souls, Bouncewish to Get Wet, verhaalt over de vervreemding van ons wezen, om ervaringen op te doen vanuit de triniteit kunst, spiritualiteit en wetenschap. Spiritualiteit, het geestelijke, is eeuwenlang beperkt door de koppeling aan religie.

Er is geen eenheid meer met kunst en wetenschap. Daardoor voelen de zielen leegte. Het is hun diepe verlangen én hun geboorterecht, hun bouncewish, de triniteit weer te herstellen en “besproeid” te worden door de spiritualiteit.

De geest reikt ons universele informatie aan die op allerlei gebieden tot nieuwe inzichten kan leiden, als je daarvoor openstaat. Wetenschap richt zich primair vanuit de ratio op het vergaren van nieuwe kennis. Kunst is de katalysator tussen spiritualiteit en wetenschap door vorm te geven aan nieuwe visies en inzichten.

Dit schilderij was het belangrijkste werk in de expositie KunstNatuurlijk! in het Leopoldskerkje in Meerssen. De kerk was aanleiding voor William Otermans, hiervoor een themaschilderij te maken.